2001. január 6., szombat

TÖK ALSÓ


Szereplők: Rob Schneider, William Forsythe, Eddie Griffin, Arija Bareikis, Oded Fehr
Rendező: Mike Mitchell
Forgatókönyv: Rob Schneider, Harris Goldberg
Vágó: George Bowers
Zene: Teddy Castelucci
Producer: Teddy Castelucci
Gyártó: Touchstone Pictures
Időtartam: 89 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: Deuce Bigalow: Male Gigolo
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Deuce Bigalow (Rob Schneider) akváriumtisztító, aki lelkesen és szeretettel végzi munkáját. Drámai fordulat következik be életében, mert kirúgják állásából. Malibu egyik luxusapartman-tömbjében talál munkát. Itt ismerkedik meg Antoine Laconte-tal (Oded Fehr), aki egy osztály felüli dzsigoló, gyönyörû autóval és nõkkel, álomszép akváriummal, ami teljesen elbûvöli Deuce-t. A dzsigolónak el kell utaznia, így õt kéri meg, hogy viselje gondját az akváriumnak és vigyázzon a lakásra. A nagy örömnek szerencsétlenségek sorozata vet véget. Bajában elfelejtkezik arról, hogy tilos a telefont felvennie. Úgy tûnik azonban, hogy ez a hívás megoldást hoz gondjaira. Megkezdõdik hivatásos dzsigoló karrierje.




TELEOBJEKTÍV
Rob Schneider (Deuce Bigalow) filmjei: Apafej, Vizesnyolcas, Rajtaütés, Dredd bíró, A pusztító, Reszkessetek betörõk 2., Tûz a víz alá. William Forsythe-ot (Fowler) filmjei: Állj, vagy jövök! A szikla, A bunyós, Leszámolás Denverben, Életre-halálra, Dick Tracy, Arizonai ördögfióka. 1993-ban a Tánc a vízen-ért a legjobb férfi mellékszereplõnek járó Independent Spirit Awardra jelölték. Mike Mitchell (rendezõ) írója, producere és rendezõje volt a "Herd" címû rövidfilmnek, amely elnyerte az 1999-es Spirit of Slamdance Awardot, a Tökalsó az elsõ nagyjátékfilmje. Dolgozott többek között a Z, a hangya (Antz) forgatókönyvén is.

SZUBJEKTÍV
Az ember szívesen nevet, fõleg a más baján. Igaz, sokszor csak kínjában. A film segít abban, hogy bõvítsük szótárunkat egy "szakma" hivatalos szókincsével. Remélhetõleg azonban a mozi után lélekben is olyan ártatlanok maradunk, mint a fõhõs, akit nem tudott a pénz "rossz" útra téríteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...