2001. március 4., vasárnap

A BÁJKEVERÕ


Szereplők: Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O'Connor
Rendező: Harold Ramis
Vágó: Craig P. Herring
Gyártó: Twentieth Century Fox
Időtartam: 95 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: BEDAZZLED
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Mirõl álmodik egy mûszaki tanácsadó, aki munkájában és a társasági életében is sikertelen, aki hiába epekedik évek óta a cég egyik munkatársa után? Szeretné, ha lenne valaki, aki életét egy csapásra megváltoztatná. Kérése meghallgatásra talál. Az ördög, illetve most egy igen csinos démon a segítségére siet. Hét kívánságát teljesíti, lelkéért cserébe. Így lehet sikeres, gazdag, híres és népszerû. Közben azonban kiderül, hogy nem egészen erre vágyott.




TELEOBJEKTÍV
Brendan Fraser (Elliot Richards) 1968-ban született, Indianapolisban, Európában és Kanadában nõtt fel. Elsõ fõszerepét a "Guilty Until Proven Innocent" címû tévéfilmben játszotta: egy ártatlanul bebörtönzött munkásfiút alakított. További munkái: "School Ties", Ko'bunkó,"Twenty Bucks", Örökifjú és társa, Darkly Noon passiója, Az õserdõ hõse, Pancserock, "Mrs Winterbourne", "Gods and Monsters", "Still Breathing", Csapás a múltból, A múmia, "Dudley Do-Right", "Monkeybone". Elizabeth Hurley (Ördög) 1965-ben született, az angliai Hampshire-ben. Filmjei:"Aria", "Der Skipper", "El Largo invierno", "Passenger 57", "Beyond Bedlam", "Mad Dogs and Englishmen", "Austin Powers: International Man of Mystery", "Permanent Midnight", "My Favourite Martian", "Edtv", "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me". Jelenleg a The Weight of Water" és a "Double Whammy" címû produkciókon dolgozik. Frances O'Connor (Alison Gardner) filmjei: Szerelem és más bajok, "Kiss or Kill", "Thank God He Met Lizzie", "A Little Bit of Soul", Mansfield Park. Harold Ramis (rendezõ) nevéhez számtalan nagy sikerû vígjáték fuzodik. Legutóbbi Magyarországon bemutatott munkája a Csak egy kis pánik. 1969-tol a chicagói Second City nevû színtársulat tagjaként szerepelt, s eközben a Playboy társszerkesztõjeként is dolgozott. 1976-tól a "The National Lampoon Show" tévémûsor elsõ számú forgatókönyvírója és állandó szereplõje. A hollywoodi áttörést 1978-ban a hatalmas sikert arató "National Lampoon's Animal House" címû vígjáték hozta meg számára, melynek forgatókönyvét Doug Kenneyvel és Chris Millerrel közösen írta. Kettõsükhöz olyan alkotások fûzõdnek, mint a "Meatballs", a Bombázók a seregnek vagy a Szellemirtók 2. Ramis ez utóbbi két produkciónak egyben fõszereplõje is volt. Elsõ rendezése a "Caddyshack" címû mozi volt. További munkái: "Club Paradise" (rendezõ), Robin Williamsszel és Peter O'Toole-lal; Idétlen idõkig, Bill Murray és Andie MacDowell fõszereplésével; "Stuart Saves His Family" (rendezõ), Al Frakennel és Laura Giacomóval; Közös többszörös, Michael Keatonnal és Andie MacDowell-lel. Ramis színészként a "Baby Boom" címû filmben debütált a vásznon, Diane Keaton partnereként. További szerepei: "Stealing Home", Jodie Fosterrel és Mark Harmonnal; valamint a "Love Affair", Warren Beattyvel és Garry Shandlinggel. Mindezek mellett Ramis ügyvezetõ producere és társ-forgatókönyvírója volt a Vissza a suliba címû alkotásnak is.

SZUBJEKTÍV
Mulatságos helyzetek és környezetek. A sokak által irigyelt életek paródiái. Talán többen is észreveszik, hogy saját boldogságukat és sikerüket segítség nélkül kellene elérni. Igaz, így nehezebb. De nem kerülhetünk váratlanul kábítószeres banda célpontjává, nem kell állandóan viccesnek lenni egy társaságban, vagyis nem kell másnak lennünk, mint amik vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...