2001. március 14., szerda

BLÖFF


Szereplők: Benicio Del Toro, Dennis Farina, Brad Pitt, Rade Sherbedgia, Vinnie Jones, Mike Reid, Robbie Gee, Lennie James, Jason Statham, Stephen Graham, Alan Ford, Ade
Rendező: Guy Ritchie
Vágó: Jon Harris
Zene: John Murphy
Producer: John Murphy
Gyártó: Columbia Pictures
Időtartam: 97 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: SNATCH
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
A bonyodalmak egy drágakõ miatt robbannak ki. Hosszú utat kell megtennie Amszterdamtól New York-ig. Az út Londonon keresztül vezet. A szállító nagy szerencsejátékos. Így kerül, egy megbundázott zug boksz meccsre. Még a küzdelem elõtt megsebesül a favorit. Gyorsan kell egy helyettesrõl gondoskodni, hiszen a fogadók nem várnak. Az új jelölt, a cigány azonban nem tartja be a megállapodást, saját zsebre dolgozik, hiszen lakókocsi parkját szeretné bõvíteni maga és anyukája kedvére. Közben a kõ is elkallódik, pedig a vevõ már nagyon várja.




TELEOBJEKTÍV
[képR]Brad Pitt (Mickey O'Neil) A Missouri Egyetemen végezte tanulmányait, újságírás és reklám szakon. Elsõ szerepei: Szerelem albérletben, A körön kívül. A Thelma & Louise-ban figyelt fel rá a szakma: Filmjei: Hûvös világ, Folyó szeli ketté, Kalifornia - A halál nem utazik egyedül, Tiszta románc, Interjú a vámpírral, Szenvedélyek viharában, 12 majom, A Hetedik, Pokoli lecke, Az ördög maga, Kivégzõs, Testvérek és lázadók; "Contact", "Johnny Suede", Egy kis szívesség , Hét év Tibetben, Harcosok klubja. Guy Ritchie (rendezõ) még nincs harmincéves. Londonban született. Filmes karrierjét 1993-ban kezdte kifutófiúként. Két év múlva már videoklipeket és reklámokat rendezhetett. A reklámokkal keresett pénzt egy húszperces rövidjátékfilm, a "The Hard Case" elkészítésébe fektette. Az ezzel megszerzett hírnév megkönnyítette elsõ nagyjátékfilmje, A Ravasz, az Agy és két füstölgõ puskacsõ forgatását.

SZUBJEKTÍV
A film nagyon hasonló a rendezõ A ravasz, az Agy és két füstölgõ puskacsõ címû filmjéhez témájában és jellegében is. Persze ez nem hátrány, mert az említett film is nagyon mulatságos volt. Mégis láthatunk újat a poénok és karakterek területén. A kutya fontos szerephez jut. Képtelen helyzetekbe sodorja a szereplõket. Az eredeti és kitalált alvilági alakok méltó társa Brad Pitt. Nem sok szerepe van, de azt fantasztikusan oldja meg. A film kriminek indul, de remek gengszter paródiaként folytatódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...