2001. március 16., péntek

SÁTÁNI JÁTSZMA


Szereplők: Winona Ryder, Ben Chaplin, John Hurt, Philip Bake Hall, Elias Koteas, John Beasley
Rendező: Janusz Kaminszki
Zene: Mauro Fiore
Producer: Mauro Fiore
Diszlet: Garreth Stover
Gyártó: Prurock Pictures
Időtartam: 97 perc
Hazai forgalmazó: Kinowelt Hungary
Eredeti cím: Lost Souls
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Maya túlélt egy ördögûzést. Az egyház most az õ segítségét kéri, hogy egy sorozatgyilkoson és végrehajtsák azt, amit vele. A lány segít, mert közben folytathatja a kutatást a sátán eljövetelének jelei után. Sikerül megfejtenie a gyilkos kódját, miszerint a sátán egy ismert íróban ölt testet, aki a gyilkosok agyának mûködését vizsgálja. A lány megismerkedik az íróval. A kezdeti kételkedések után együtt próbálnak a sátáni erõkkel megküzdeni, hogy megmenthessék az emberiséget. A harc persze áldozatokkal jár.




TELEOBJEKTÍV
Wiona Ryder: Filmjei: Ôsz New York-ban, Észvesztõ, Az ártatlanság kora, Kisasszonyok, Alien 4-Feltámad a halál, Sztárral szemben, A sálemi boszorkányok, Drakula, Éjszaka a Földön, Ollókezû Edward, Nyakunkon az élet, A szerelem színei. Ben Chaplin: Az õrület határán, Vonzások állatságok, Napok romjai, Washington Square, Napok romjai, Feast os July.. Janusz Kaminski: Ismert operatõrbõl lett rendezõ. Operatõri munkái: Ryan közlegény megmentése, Schindler listája, Amistad, Az elveszett világ, Jerry Maguire-A nagy hátraarc, A szerelem színei. Ez a film elsõ rendezése

SZUBJEKTÍV
Sajnos már láthattunk izgalmasabb és jobb filmet, ami ezt a témát dolgozza fel. (Ördögûzés) Persze azért most is vannak nagyon hatásos hanghatások, képi megoldások. A sötét és zavaros dolgok között nem csak Mayanak nehéz eligazodnia. Pszichológiai horror a hit és hitetlenség, a jó és a rossz harcáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...