2001. március 3., szombat

TEMETETLEN MÚLT


Szereplők: Harrison Ford, Michelle Pfeiffer, Diana Scarwid, Joe Morton, James Remar, Miranda Otto, Amber Valletta
Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyv: Clark Gregg
Vágó: Arthur Schmidt
Zene: Alan Silvestri
Producer: Alan Silvestri
Gyártó: Twentieth Century Fox
Időtartam: 126 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: WHAT LIES BENEATH
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Egy ismert tudós és családja új házba költözik. Lányuk kollégiumba megy, így ketten maradnak. A szomszédba is új lakók érkeznek. Hangos életüket Claire figyelemmel kíséri. Miközben segíteni szeretne a szomszéd feleségén, különös dolgokat vesz észre a házban. Hangokat hall, látomásai lesznek. Nyomozni kezd. Kiderül, inkább õ szorulna segítségre. Férje azonban nem akar a titkok végére járni, hiszen neki is van rejtegetni valója.



TELEOBJEKTÍV
Harrison Ford (Norman Spencer) Legsikeresebb filmjei a Csillagok háborúja-trilógia és az Indiana Jones-sorozat, További filmjei: A kis szemtanú, A szökevény, Moszkitó part, Zabriskie Point, American Graffiti; Magánbeszélgetés; Apokalipszis most, Rabbi a Vadnyugaton, Szárnyas fejvadász; Õrület, Dolgozó lány; Ártatlanságra ítélve; Férfias játékok); Végveszélyben; Sabrina, Az ördög maga; Az elnök különgépe; Hat nap, hét éjszaka, Zuhanás. Michelle Pfeiffer (Claire Spencer) elõször a "Hollywood Knights", a Grease 2. címû filmekben mutatkozott be, majd a Sebhelyesarcúban, Az eastwicki boszorkányokban játszott. Filmjei: Keresztanya, Veszedelmes viszonyok, Azok a csodálatos Baker fiúk, A szeretet földje, Az ártatlanság kora, Farkas, A hírek szerelmesei, Veszélyes kölykök, , Az utolsó csepp, Oroszország ház, Krumplirózsa, Batman visszatér, Szentivánéji álom, Velem vagy nélküled. A Tíz elveszett év címû filmben mint producer és színésznõ is dolgozott. Robert Zemeckis (rendezo, producer) eddig legnagyobb sikere a Forrest Gump volt, melyért megkapta a legjobb rendezõnek járó Oscart, valamint a Golden Globe Díjat is. Korábbi munkái Roger nyúl a pácban, Vissza a jövõbe 1978-ban az Add a kezed! forgatókönyvvel indította filmes karrierjét. További filmjei: Kapcsolat, Jól áll neki a halál, A smaragd románca. 1998-ban Zemeckis, Steve Starkey és Jack Rapke megalapították ImageMovers nevû cégüket, melynek elsõ produkciói a TEMETETLEN MÚLT és a "Cast Away", mindkettõ Zemeckis rendezésében és Starkey produceri részvételével.

SZUBJEKTÍV
Izgalmas film. Nem az akciók, hanem a lélektani hatása miatt. Ezt a sok csend, a hirtelen hanghatások és a képi megoldások is erõsítik. A történet végét sejteni lehet, de a film az utolsó percekig rejt titkokat. A szereplõk hitelesek, fõleg Michelle Pfeiffer. A környezet gyönyörû és emiatt félelmetes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...