2001. március 28., szerda

SZÍVÖRVÉNY


Szereplők: Ben Affleck, Gwyneth Paltrow, Tony Goldwyn
Rendező: Don Roos
Forgatókönyv: Don Roos
Zene: Mychael Danna
Producer: Mychael Danna
Gyártó: Miramax
Időtartam: 106 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film
Eredeti cím: Bounce
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Buddy sikeres reklám szakember. Állásához ingyen repülõjegy is tartozik, amit szívesen ad át egy ismeretlen útitársnak karácsony elõtt, amikor több járatot is törölnek. A gép azonban lezuhan. A balesetet senki sem éli túl. Lelkiismeret furdalása vezeti az alkalmi ismerõs családjához. A gyerekek és a feleség még nem tudtak beletörõdni a balesetbe. Buddy szeretne kárpótlásul segíteni a családon. Udvarolni kezd Abbynek, a nõ azonban rájön, hogy ez az ismeretség nem a véletlen mûve.




TELEOBJEKTÍV
Ben Affleck (Buddy Amaral) Elsõ emlékezetes fõszerepét Kevin Smith Képtelen képregény címû filmjében kapta. Filmjei: Hulla, hó, telizsák, Brókerarcok, Mint a hurrikánban, Szerelmes Shakespeare, Armageddon, Good Will Hunting (forgatókönyvéért - melyet barátjával, Matt Damonnal írtak - 1998-ban Oscar-díjat kapott), Going All The Way, Phantoms, Tökéletlen idõk, 200 szál cigi, Dogma, Shop-show, Glory Daze, a Cruz és a School Ties, Daddy and Them, Pearl Harbour. Nemrégiben alapította meg Matt Damon és Chris Moore részvételével a Liveplanet nevû céget, amelynek égisze alatt olyan reality-sorozatokat készítenek, mint a The Runner az ABC-nél és a Greenlight az HBO-nál. Gwyneth Paltrow (Abby Janello) 1999-ben a Szerelmes Shakespeare címû filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznõnek járó Oscar-díjat kapta. Legutóbb A tehetséges Mr. Ripley címû filmjében láthattuk. Elsõ fõszerepét Jane Austen Emma címû regényének filmváltozatában kapta. Elsõ filmszerepét a John Travolta fõszereplésével készült Shoutban kapta, majd a fiatal Wendyt alakította Steven Spielberg Hookjában. Szerepelt a Szép remények, A szerencse zsoldosai, Tökéletes gyilkosság, Hetedik, A Hold színei, a Julie De Marco, a Jefferson Párizsban, a Bûvölet, A vér szava, a Hús és vér és a Mrs. Parker és a bûvös kör, Duets. Don Roos (forgatókönyvíró/rendezõ) második filmje a Szívörvény. Rendezõként 1998-ban mutatkozott be a Nem ér a nememmel, amely egyaránt aratott kritikai és közönségsikert. Roos televíziós forgatókönyvíróként kezdte pályáját. Elsõ forgatókönyve, amelybõl film készült, A szeretet földje volt. Következõ munkája az Egyedülálló nõ megosztaná regényadaptációja volt.

SZUBJEKTÍV
Nehéz eldönteni, vajon örökké sajnált özvegynek, vagy szánandó szeretõnek jobb-e lenni. Az biztos, hogy az õszinteség soha nem árt. Az ismeretség bizalom híján lassan fejlõdik ki. Szerencsére, a szereplõ gyerekek és a nézõk elég türelmesek. Nehéz elhinni, hogy Amerikában bárki is feladná karrierjét lelkiismeret-furdalás miatt. De talán mégis megtörténhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...