2001. március 23., péntek

SZÁMKIVETETT


Szereplők: Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy, Chris Noth, Lari White
Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyv: William Broyles, J.R.
Vágó: Arthur Schmidt
Zene: Alan Silvestri
Producer: Alan Silvestri
Gyártó: Twentieth Century Fox, DreamWorks Pictures
Időtartam: 120 perc
Hazai forgalmazó: UIP Duna Film
Eredeti cím: CAST AWAY
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Chuck a munka megszállottja. Egy szállítmányozási vállalatnál dolgozik, így természetes, hogy számára az idõ a legfontosabb dolog. Mindaddig, amíg egy repülõgép szerencsétlenség miatt egy lakatlan szigetre nem jut. Ekkor megáll az idõ, a túlélés a fontos. A régi világhoz egy zsebóra, illetve abban kedvese képe köti. Érte küzd a mindennapok egyhangúságával, az életben maradásért. Miatta vág neki egyedül a tengernek. Négy év múlva visszajut a civilizációba, ekkorra más emberré vált. Újra értékeli életét.




TELEOBJEKTÍV
Tom Hanks (Chuck Noland) Két Oscardíja van (Forrest Gump, Philadelpha). Arany Glóbuszt kapott 1999-ben Steven Spielberg Ryan közlegény megmentése címû filmben nyújtott alakításáért. Filmjei: Segítség, felnõttem, A szerelem hullámhosszán, Szerelem hálójában, Apollo 13, Nyomul a banda, Halálsoron, Legénybúcsú, Csobbanás, Micsoda csapat, Punchline, Nothing In Common, Volunteers. Helen Hunt (Kelly Frears) a Lesz ez még így se nõi fõszerepéért 1998-ban Oscar-díjat és Arany Glóbusz-díjat nyert. Filmjei: Twister, A halál csókja, a Tánc a vízen, a Megérint a halál, a Mr. Saturday Night, az Elõre a múltba, a Next of Kin, a Miles From Home. Robert Zemeckis (rendezõ/producer) 1995-ben Oscar-díjat nyert a Forrest Gump rendezéséért, amelyet a legjobb filmnek járó díjjal is kitüntettek. Mûvei: Temetetlen múlt, Vissza a jövõbe, Roger nyúl a pácban, a Kapcsolat, A smaragd románca, a Tragacsparádé és a Jól áll neki a halál, I Wanna Hold Your Hand, Meztelenek és bolondok.

SZUBJEKTÍV
A szigeten töltött idõ valóban hosszú volt. A filmben is. Igaz, a történet gyönyörû helyen játszódik és remek reklám alkalmat biztosított több vállalatnak is. A színészi játék jó volt, néha azonban kicsit erõltetettnek tûnt a négy év hosszúságának és küzdelmének bemutatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...