2001. március 17., szombat

JÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT


Szereplők: Bill Paxton, Nicholas Lea, Scott Glenn, Izabella Scorupco, Ben Mendelsohn, Steve Le Marquand
Rendező: Martin Campbell
Vágó: Thom Noble
Gyártó: Columbia Pictures
Időtartam: 127 perc
Hazai forgalmazó: Intercom
Eredeti cím: The Vertical Limit
Gyártási év: 2000

OBJEKTÍV
Egy hegymászó testvérpár csak úgy maradhatott életben, hogy a fivér elvágta azt a kötelet, amin apja függött. A lány ezt sosem bocsátotta meg neki. Évekig nem is beszéltek egymással. Egy különlegesen nehéz expedíció során a K2 csúcsra a lány életéért, ismét csak egymásra számíthatnak.




TELEOBJEKTÍV
Chris O'Donnell (Peter Garrett): Illinoisban nevelkedett, és az ottani egyetem marketing szakán végezte tanulmányait. Elsõ filmszerepe A nõ nem felejt, majd a Sült zöld paradicsom Filmjei még: Egy asszony illata, A három testõr, Baráti kör, Mindörökké Batman, Siralomház, Szerelemben, háborúban, Batman & Robin, Cuki hagyatéka. Bill Paxton (Elliot Vaughn) sikeres produceri, rendezõi és írói is. Paxton Texasban született. Már iskolaévei alatt készített filmeket, majd 18 évesen Los Angelesbe ment, ahol Roger Corman New World Pictures nevû stúdiójában öltöztetõként dolgozott. New Yorkban végezte színészi tanulmányait, Stella Adler keze alatt, s amint visszatért Los Angelesbe, máris A bolygó neve: Halál címû produkció egyik szerepében találta magát. Ezt több független film követte, köztük az Egy rossz lépés, Az átverés mesterei, Apollo 13, Tombstone - Halott város, True Lies - Két tûz között, Twister, Titanic, "A Simple Plan", Joe, az óriásgorilla. Robin Tunney (Annie Garrett) Tunney karrierje szülõvárosában, Chicagóban indult: az ottani színiakadémián tanult színház- és elõadó-mûvészetet. Bob Gosse független filmje, a "Niagara" fõszerepe volt elsõ igazi sikere: az 1997-es Velencei Filmfesztiválon megkapta a legjobb színésznõnek járó díjat. Ô játszotta a fõszerepet Andrew Fleming kasszasikerében, a Bûvölet címû produkcióban, melyért õ és partnere, Fairuza Balk MTV-díjat nyert. Jelentõsebb munkái még: Kõ' bunkó Scott Glenn (Montgomery Wick) munkái: Városi Cowboy, Az igazak, Egyéni rekord, Silverado, Apokalipszis most, A bárányok hallgatnak, Vadászat a Vörös Októberre, Lánglovagok, Államérdek, Carla dala. Martin Campbell (rendezõ, producer) munkái: Zorro álarca, Aranyszem, Gyilkos törvény, A jog hálójában, Menekülés Absolomból.

SZUBJEKTÍV
Film a testvéri szeretetrõl és az élni akarásról. Gyönyörû tájak és félelmetes közeli felvételek, robbanások, lavinák. A történet nem minden szála fontos és kidolgozott, de azoknak, akik nincsenek a hideg csúcsokhoz szokva, a látvány érdekes élményt jelenthet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...